Interviu / Cărturești – Epretext

Interviu preluat de pe blogul Cărturești Epretext este o galerie de design, născută din intenția de a crea punți între arhitectură și arta contemporană, între design și obiect, între simțurile complementare care se întâlnesc rar în același spațiu. Fondată de Andrei Jecza și Adela Maria Marius, Epretext este o platformă de promovare a designului contemporan românesc și internațional în Timișoara.

Interviu / Andreea Lăzărescu – Ceramic Sparrow

Dacă tot #stămacasă, vă invităm să luați o pauză de la îngrijorare și vă așteptăm alături de noi la o poveste cu Andreea Lăzărescu, Ceramic Sparrow. 1. Spune-ne despre tine, povestea ta și de unde a început totul. Ceramic Sparrow este un atelier de design și producție ceramică, înființat în 2010 de Andreea Lăzărescu și Tiberiu Dăncilă. Aici sunt concepute obiecte decorative și de uz casnic, piesele de ceai fiind preocuparea principală

Interviu / Victoria Cojocariu – Victoria Finală

Vă așteptăm alături de noi la o poveste cu ceramista Victoria Cojocariu, Victoria Finală. 1. Spune-ne despre tine, povestea ta și de unde a început totul. Începutul a fost, cum se întâmplă des, ceva complet neplanificat și imprevizibil. După o schimbare de carieră radicală, de la pictură la horticultură, am simțit nevoia să mă întorc la artă prin ceramică.

Interviu / Radu Abraham

Dacă tot #stămacasă, vă invităm să luați o pauză de la îngrijorare și vă așteptăm alături de noi la o poveste cu Radu Abraham. 1. Spune-ne despre tine, povestea ta și de unde a început totul. Majoritatea vieții, cu câteva excepții, am trăit-o la Cluj. După ce am terminat liceul de Arte Plastice, alegerea instinctivă a fost Universitatea de Arte și Design.

Interviu / Ana Adam

Dacă tot #stămacasă, vă invităm să luați o pauză de la îngrijorare și vă așteptăm alături de noi la o poveste cu artista Ana Adam. 1. Spune-ne despre tine, povestea ta și de unde a început totul. Nu știu unde a început iar asta îmi dă un sentiment plăcut fiindcă n-am de unde ști nici dacă se va sfârși. Mintea poate găsi puncte de pornire și fiecare în felul său este adevărat.

How are you feeling today?

In respect of the moments we are living, we imagined 12 characters who live their lives inspired by Romanian design. At the same time, we are asking you to respond to the fundamental simple question "How are you feeling today?" Behind the illustrative names given to this sets, the statement of this inspiring choices is the powerful tool of reinvention and beauty.

Interviu / Iuliana Grigoriu, Tactil Util

Dacă tot #stămacasă, vă invităm să luați o pauză de la îngrijorare și vă așteptăm alături de noi la o poveste cu Iuliana Grigoriu, Tactil Util. 1. Spune-ne despre tine, povestea ta și de unde a început totul. Hello! Sunt Iuliana și am absolvit facultatea de arhitectură la UAUIM, în București. Povestea Tactil util a început în 2019, după un internship într-un atelier de ceramică din Lisabona, în vara anului 2018.

În Aprilie , facem bine

Transpuse în ceramică, torsurile lui Peter Jecza pot ajunge acum spre publicul ce le apreciază. În cursul lunii aprilie, ePretext a decis să doneze toate veniturile realizate din comercializarea acestor lucrări, pentru a veni în sprijinul spitalelor din Timișoara aflate în campania de împotrivire contra răului ce ne copleșește.

Interviu / Lucian Rusu

Dacă tot #stămacasă, vă invităm să luați o pauză de la îngrijorare și vă așteptăm alături de noi la o poveste cu designer-ul Lucian Rusu. 1. Spune-ne despre tine, povestea ta și de unde a început totul. M-am născut în Sibiu, am studiat în Cluj și iată că a trecut un deceniu de când a început pentru mine acest „freamăt” de forme, idei și gânduri.

Interviu / Vanessa Singenzia, UAU

Dacă tot #stămacasă, vă invităm să luați o pauză de la îngrijorare și vă așteptăm alături de noi la o poveste cu Vanessa Singenzia, fondatorul UAU. 1. Spune-ne despre tine, povestea ta și de unde a început totul. Povestea mea e scurtă și simplă, nu e nimic “pompos” în spatele alegerii acestui domeniu, totul a venit natural, de la sine, cum s-ar zice.

Epretext x Cărturești

We are very happy to announce the start of our collaboration with Cărturești. First step is an epretext design corner, Cărturești integrated in their newest bookstore in Timisoara in Piata Operei. For this very first collaboration we decided to show three pieces from our current exhibition form follows feeling curated by Carmen Casiuc:

Interviu despre epretext la TVR3

Andrei Jecza co-fondatorul galeriei epretext vorbeste despre planurile galeriei in primavara lui 2020 - https://youtu.be/CmQqrqQLCqk https://youtu.be/CmQqrqQLCqk

Carmen Casiuc despre form follows feeling

Curatoarea Carmen Casiuc vorbește despre expoziția form follows feeling - watch it in HD on YouTube: https://youtu.be/m8YUNHjaFxo https://youtu.be/m8YUNHjaFxo
Categories
  • No categories
Follow us

Shopping cart

0

No products in the cart.