În Aprilie , facem bine

Transpuse în ceramică, torsurile lui Peter Jecza pot ajunge acum spre publicul ce le apreciază. În cursul lunii aprilie, ePretext a decis să doneze toate veniturile realizate din comercializarea acestor lucrări, pentru a veni în sprijinul spitalelor din Timișoara aflate în campania de împotrivire contra răului ce ne copleșește.

Autor al unei opere închegate, consistente, recunoscut național și internațional, Peter JECZA (n.1939 – d. 2009) este considerat unul dintre înnoitorii limbajul sculpturii românești contemporane.

Creația sa, însumând peste 1200 de lucrări catalogate, ilustrează registre variate ale sculpturii, între care figura feminină a reprezentat o constantă. Vorbind despre aceasta, sculptorul spunea: ”Măsură a proporțiilor perfecte, termen ideal pentru asocieri simbolice, figura feminină este filon nesecătuit de creație. Pentru mine, bazinul a fost subiectul predilect de reprezentare. Asociat cu vatra, amfora sau clepsidra, l-am legat de mistica vieții pe care o protejează, receptacol al esențelor rare”.

Obiectele pot fi găsite în shop, secțiunea Objects, April’s helpers.

•••••••

Update 6 Aprilie 2020

La doar câteva zile de la începutul campaniei ”În Aprilie, facem bine”, am reușit să strângem împreună 2.090 lei. 100% din sumele strânse prin această campanie vor ajunge în sprijinul spitalelor și al medicilor din Timișoara pentru achiziția echipamentelor vitale în aceste zile greu încercate.
🕊

Update 15 Aprilie 2020

Până în acest moment am reușit să strângem 6.330 de lei în campania ”În Aprilie, facem bine.”.

5.130 de lei vor ajunge la Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, secția de terapie intensivă, iar 1.200 de lei (strânși alături de UAU), la Prototip Studio din Cluj-Napoca, care produce viziere în sprijinul spitalelor din România.
🕊

Update 27 Aprilie 2020

2750 de lei au fost donați Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, contravaloarea a 3 lămpi bactericide UV-C.

Vă mulțumim tuturor pentru sprijinul generos!

 

Categories
  • No categories
Follow us

Shopping cart

0

No products in the cart.